Стадо диви слонове в Малайзия стъпква автомобил, пътуващ по

...
   Стадо диви слонове в Малайзия стъпква автомобил, пътуващ по
Коментари Харесай

Стадо слонове тъпче кола, ударила бебе на малайзийска магистрала

   Стадо диви слонове в Малайзия стъпква автомобил, пътуващ по основна автомагистрала, откакто той удря бебе от групата им, оповестиха локалните управляващи, съобщи CNN.

Автомобилът, бяла Perodua Axia, е бил ръководен от 48-годишен мъж, дружно със брачната половинка му и 23-годишния му наследник, се споделя в изказване на полицията в Герик, на Малайския полуостров.

Семейството от трима души е карало по основна автомагистрала от остров Пенанг към североизточния крайбрежен щат Теренггану в неделя към 19,35 ч. локално време, когато се е блъснало в слончето бебе.

По това време е валяло дъжд и е имало мъгла, добавя полицията на Герик, и автомобилът е " преодолявал ляв завой на автомагистралата ", когато е блъснал слончето.

" Колата се е блъснала в дребното слонче, което е вървяло по пътя дружно със стадото ", споделя Зулкифли Махмуд, основен контрольор в районната полиция на Герик. При удара бебето е паднало на земята, добавя той.

" Виждайки това, другите (пет) слона се втурнат към колата и стартират да я тъпчат ".

След това стадото напуснало региона, откакто дребното " се изправило ", сподели Махмуд.

 width=

Полицията в Герик не прецизира дали тримата членове на фамилията са били в колата по време на случая, само че в изказването на полицията не се оповестява за смъртни случаи или съществени пострадвания.

Предоставените фотоси демонстрират обилни вреди по предната и страничните елементи на белия автомобил, като страничните му порти са изпочупени. Всички прозорци също са били счупени.

Властите не предоставиха спомагателна информация за положението на слончето.

 Срещи сред слонове и хора

Според природозащитници вследствие на бързото създаване на автомагистрали в Малайзия дивите слонове на полуострова са изгубили огромна част от горските масиви, което ги принуждава да излизат на пътя, с цел да търсят храна.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР